Lenco heeft een 3D-geluidssysteem ontwikkeld in samenwerking met de Zwitserse onderneming sonic emotion. De SB-100 soundbar biedt een 3D-geluidservaring in de hele ruimte, aldus Lenco, zonder dat er sprake is van een ‘dode hoek’, zoals bij de tegenwoordige 2.0- en 5.1-systemen en conventionele soundbars.

De wereldwijde introductie van de SB-100 vindt plaats tijdens de IFA 2010 in Berlijn van 3 tot en met 8 september. De techniek in het apparaat is gebaseerd op zogeheten wavefield synthesis, een ruimtelijke audio-renderingtechniek, waarmee virtuele acoustische omgevingen worden gecreëerd. Hierdoor ervaren alle luisteraars in de gehele ruimte een ruimtelijke soundbeleving, zonder ‘dode hoeken’.

In feite worden alle grenzen van de tegenwoordige surround soundsystemen overschreden dankzij de 3D-audiotechnologie: alle aan de SB-100 geleverde signaalsoorten (zelfs stereo) worden als 3D-output weergegeven, waardoor het geluid van alle kanten komt en voor het gevoel niet rechtstreeks uit de SB-100.

Aangezien 95 procent van alle televisiegeluid als bronsignaal in stereo is opgenomen, zet de SB-100 dit allemaal om in 3D-geluid. Dat betekent dat de hele familie van 3D-geluid kan genieten, waardoor sportwedstrijden, live-concerten en het geluid van op de televisie aangesloten spelcomputers of iPod danwel iPhone een volledig andere beleving kennen.

De SB-100 van Lenco is uitgerust met een 20 watt subwoofer en zes 10 watt satelliet luidsprekers en voorzien van een aux-input en twee line-inputmogelijkheden. Het apparaat is compatibel met mp3- en dvd-spelers, televisie, spelcomputers en iPod danwel iPhone. Bijgeleverd worden een afstandsbediening en 3,5 millimeter audiokabel.