Logitech heeft maandag de Logitech Wireless Headset H760 onthuld, een draadloze headset die geschikt is voor internetcommunicatie (instant messenger gesprekken en videochats), luisteren naar muziek, films kijken en het spelen van pc-games.

De Logitech Wireless Headset H760 biedt de mogelijkheid om tot op een afstand van 13 meter van de pc in alle vrijheid rond te bewegen. De batterijlevensduur van maximaal zes uur maakt het gebruik nóg makkelijker, aldus Logitech.

Het is mogelijk om de headset volledig naar wens in te stellen zodat het draagcomfort tijdens zowel korte als langdurige sessies altijd optimaal is. De Logitech H760 headset is voorzien van een ingebouwde equalizer die het geluid automatisch optimaliseert voor communicatie met anderen, het luisteren naar muziek of het kijken naar films.

De speciale quick-access audiobediening biedt direct toegang tot functies als volume, pauze en het navigeren door afspeellijsten. Dit alles is mogelijk middels de knoppen op de headset; een muis hoeft er niet aan te pas te komen.

De navigatieknoppen zijn compatibel met Windows Media Player en iTunes. De bediening van het geluidsvolume functioneert feilloos in combinatie met vrijwel alle applicaties waaronder software voor videogesprekken en stemcommunicatie.

De ruisonderdrukkende microfoon reduceert mogelijk storend achtergrondgeluid tot een minimum en schakelt automatisch over in de mute-stand op het moment dat de microfoon wordt weggedraaid. De Logitech Wireless Headset H760 is vanaf september verkrijgbaar voor de winkeladviesprijs van 100 euro.