LG heeft maandag de mediaspeler DP1 geïntroduceerd. Hiermee kunnen alle video's, foto's en muziek in huis op de televisie worden afgespeeld. Zo kan er gewoon op de bank in de huiskamer naar hd-films van de pc, laptop of usb-stick worden gekeken.

Het is een veel voorkomend probleem: een usb-stick of externe harde schijf is aangesloten op de televisie, blu-rayspeler of een mediaspeler, maar herkent het af te spelen bestand niet, zoals de veel voorkomende extensies .iso, .mkv of .mp4. De DP1 van LG speelt alles af dat hem wordt aangeboden.

Iedereen geniet met de DP1 van beeld en geluid in de hoogst mogelijke kwaliteit. Zo heeft de DP1 een optische uitgang voor 5.1- of DTS Surround-geluid beschikbaar, zodat deze mediaspeler de gebruiker altijd omringt met de beste geluidservaring voor films en muziek.

De bediening van de DP1 is snel en met zijn grote iconen en duidelijke menustructuur zeer gebruiksvriendelijk. De handige, aanraakgevoelige knoppen aan de bovenkant en de handzame afstandsbediening maken de LG DP1 compleet.

Tenslotte biedt de DP1 via internet eenvoudig toegang tot de filmpjes van YouTube en de mooiste foto's van gebruikers over de gehele wereld via Picasa, of bekijk het actuele weer via AccuWeather. De LG DP1 is vanaf september 2010 in Nederland verkrijgbaar in twee versies. De DP1 Basic (bekabeld) kost 110 euro en de DP1 Wifi (draadloos) kost 130 euro.