De Nederlandse cultuurzender Brava zendt vanaf 1 oktober zijn volledige programmering uit in 3D. Daarmee is het de eerste zender in Nederland die de hele dag door in 3D uitzendt.

Brava, een cultuurkanaal dat zich richt op opera, ballet en klassieke muziek, begint op 1 oktober met het aanbieden van 3D-uitzendingen. Volgens Tweakers.net neemt de zender zijn materiaal voorlopig nog niet op met speciale 3D-camera’s, maar gebruikt het software om 2D-opnames naar 3D om te zetten. Het is de bedoeling dat de gehele dagprogrammering vanaf oktober in 3D wordt aangeboden.

Voor de 3D-uitzendingen kunnen kijkers met een 3D-televisie afstemmen op Brava3D. Daarvoor is een digitaal (HD-)abonnement nodig bij Ziggo, aldus Tv-visie.nl. Voor wie geen 3D-tv heeft, blijven ook HD-kanaal BravaHD en de SD-variant BravaNL beschikbaar.

Hoewel er al enkele proeven hebben plaatsgevonden met 3D-uitzendingen in Nederland, is nog geen enkele zender volledig overgegaan op 3D. Of dit in het buitenland wel het geval is, is niet bekend. Wel waren enkele sportevenementen, zoals Roland Garros en het WK voetbal van afgelopen zomer, in bepaalde landen in 3D te volgen.