Transcend heeft vrijdag een upgrade voor haar 2,5-inch solid state drives (SSD) aangekondigd. De nieuwe SSD's bieden overdrachtssnelheden van 260MB/s en opslagcapaciteiten tot 512GB, waardoor een combinatie van snelheid, hoge opslagcapaciteit en betrouwbaarheid op lange termijn wordt aangeboden.

Om de totale prestatie te verhogen, is Transcend's nieuwe 2,5-inch SATA SSD voorzien van een verbeterde controller chip, die een maximale sequentiële overdrachtssnelheid van 260MB/s voor lezen en 200MB/s voor schrijven ondersteunt.

Deze drastisch verbeterde prestaties vertalen zich in het aanzienlijk sneller opstarten van het systeem en toepassingen, terwijl er tegelijkertijd lag-vrij reactievermogen en stabiliteit aangeboden wordt, die beide nodig zijn voor de opslag-intensieve computer en high-end gaming systemen.

Voor een maximale compatibiliteit met de nieuwste versies van Windows en Linux, ondersteunen de nieuwe 2,5-inch SATA SSD's het TRIM commando, dat essentieel is om de optimale schrijfsnelheid te handhaven en dat ook helpt lange termijn SSD slijtage te verminderen. Met een opslag capaciteit tot 512GB, momenteel de hoogste in de industrie, zijn Transcend's verbeterde SSD's groot genoeg om besturingssystemen, toepassingen en meer op te slaan.

Hoewel het 2,5-inch formaat vaak met laptopopslag wordt geassocieerd, kunnen Transcend 2,5-inch SSD's ook in desktopcomputers geïnstalleerd worden, om prestaties en betrouwbaarheid te verbeteren.

Om desktop gebruikers een gemakkelijke SSD upgrade oplossing te bieden, waarmee de bestaande hardware niet vervangen hoeft te worden, heeft Transcend nu een SSD Desktop Upgrade Kit. De kit bevat alles wat een desktop gebruiker moet installeren en starten om een nieuwe SSD in enkele minuten te kunnen gebruiken: een 32GB 2,5-inch SATA interface SSD, een 2,5-inch tot 3,5-inch montagebeugel, SATA data- en stroomkabels en Acronis True Image HD disk cloning software.

Transcend's nieuwe SATA SSD's zijn nu verkrijgbaar in de capaciteiten 32GB, 64GB, 128GB, 256GB en 512GB.