Laptops worden weliswaar steeds slanker en compacter, maar dat valt van hun laders nog lang niet altijd te zeggen. Met de universele lader SNA95 liet Cooler Master vorig jaar al zien dat het anders kon, en met de nieuwe USNA95 doet de hardwarefabrikant er nog een schepje bovenop.

De nieuwe laptoplader meet volgens Cooler Master 10,4 bij 6,2 bij 1,7 centimeter. Daarmee is de universele voeding vooral aanzienlijk platter dan het gemiddelde laptopstekkerblok, waardoor het makkelijker in een laptoptas past. Daarbij zijn de twee kabels – de voedingskabel naar de laptop en de stopcontactstekker – elk los te koppelen van het voedingsblok en apart op te rollen, om een wirwar aan draden te voorkomen.

Net als zijn voorganger biedt de USNA95 een vermogen van 95 watt. Dat maakt hem krachtig genoeg voor de meeste laptops. Er worden negen opzetstukjes meegeleverd, zodat de lader volgens Cooler Master op haast alle moderne notebooks is aan te sluiten.

Bovendien is er een usb-poort aanwezig om usb-apparaatjes op te laden, zoals iPods, iPhones en andere mp3-spelers en mobieltjes. Ten opzichte van de eerder uitgebrachte SNA95 zegt Cooler Master deze usb-laadfunctie te hebben verbeterd, waardoor nu ook zwaardere usb-gadgets met de lader van frisse energie kunnen worden voorzien en kleinere usb-apparaten sneller worden opgeladen. De USNA95 ligt binnenkort in de winkels. De prijs is nog niet bekend.