Logitech heeft donderdag het THX Certified Logitech Speaker System Z623 onthuld. Dit 2.1 geluidssysteem geeft muziek, films en games een extra dimensie. Maar liefst 200 watt (RMS) vermogen staat garant voor een ongeëvenaarde geluidsbeleving.

Het systeem is eenvoudig in gebruik te nemen en is voor verschillende doeleinden inzetbaar. De set is uitgerust met meerdere inputaansluitingen. In totaal kunnen drie audiobronnen worden aangesloten.

Van een computer tot een game console, digitale muziekspeler, televisie of dvd-speler: het systeem werkt feilloos met alle geluidsbronnen. Voor toegankelijke bediening zijn alle functies ondergebracht op de rechter satellietspeaker. Hiermee zijn volume en bas eenvoudig instelbaar voor een optimale geluidservaring.

Logitech en THX

Voor een ultieme, meeslepende luisterervaring is het Logitech Z623 speakersysteem THX gecertificeerd en professioneel afgestemd om de toonbalans van willekeurige geluidsbronnen zo exact mogelijk te recreëren.

Om in aanmerking te komen voor THX certificering moet het systeem, bestaande uit twee satellietspeakers en een subwoofer, voldoen aan strenge prestatienormen. De ontwerpers van Logitech hebben dan ook nauw samengwerkt met deskundigen van THX en meer dan vierhonderd akoestische en elektrische benchmarks uitgevoerd om frequentiebereik, output vermogen, vervorming, ruis en gemiddelde prestaties te meten.

In het geval van de Logitech Z623 speakers hebben alle inspanningen geresulteerd in een systeem dat dialogen en omgevingsgeluiden zeer helder weergeeft. De krachtige, diepe bas van de subwoofer reproduceert het machtige geluid van een straalmotor of het instorten van een brug alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, aldus Logitech.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Logitech Speaker System Z623 is vanaf september verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 170 euro.