AMSTERDAM – Samsung heeft een video uitgebracht van de Galaxy Tab, de tabletcomputer van het bedrijf. Uit de video is op te maken dat de tablet zich vooral van de iPad van Apple zal onderscheiden op het gebied van video en door de twee camera's.

De tabletcomputer van Samsung zal op 2 september officieel worden gepresenteerd in Duitsland.

In de video is de datum 10 september in de agenda omcirkeld. Mogelijk verschijnt de Galaxy Tab dan op de markt. Amerikaanse media verwachten de tablet in de herfst op de markt in de Verenigde Staten.

Scherm en resolutie

Door de video worden voor het eerst details duidelijk waarover eerst alleen gespeculeerd kon worden. Zo is nu bekend dat de Galaxy Tab zal beschikken over een 7 inch scherm en draait op Android 2.2.

Het scherm zal naar verluidt een resolutie hebben van 800 x 480 pixels, maar er gaan geruchten dat Samsung de resolutie heeft verhoogd naar 1024 x 600.

De tablet zal de eerste echte concurrent worden van de iPad en daarom vergelijkt onder andere PC World de twee tabletcomputers met elkaar. De Galaxy is bijvoorbeeld kleiner - en daarom handzamer - dan de iPad, maar het formaat resulteert ook in een kleiner scherm.

Camera's en video

Bovendien heeft Samsung twee camera’s in de tablet gebouwd, een aan de voorkant voor videobellen en een aan de achterkant om foto’s mee te maken en gebruik te maken van augmented reality.

Ook maakt de Galaxy waarschijnlijk gebruik van Adobe Flash waardoor het afspelen van HD-video’s mogelijk wordt. Video lijkt dan ook het gebied te zijn waarmee de Galaxy Tab zich kan onderscheiden van de iPad.

Verder maakt de Galaxy gebruik van Swype, een techniek waarbij op het in het scherm geïntegreerde toetsenbord niet elke letter apart hoeft te worden aangeklikt, maar de gebruik als het ware over de letters kan glijden.

Bellen

Opvallend is dat de tablet naast bluetooth en gps ook onder andere wifi, gsm en umts ondersteunt. Dit betekent dat consumenten ook gewoon kunnen bellen met de Galaxy Tab.