Sony heeft dinsdag de rechten bemachtigd voor het on demand tonen van programma's van SBS 6, NET 5 en Veronica via Sony BRAVIA Internet Video. Consumenten kunnen zo zelf bepalen wanneer ze uitzendingen zoals Popstars, Peter R. de Vries-misdaadverslaggever, The Bold and the Beautiful, The Little Couple en Grenzeloos Verliefd willen zien.

Eerder sloot Sony al een overeenkomst met de NOS, Eurosport en YouTube om programma's en beelden rechtstreeks en zonder tussenkomst van een pc te tonen.

Sony internet tv bestaat uit twee on demand-services: BRAVIA Internet Video, beschikbaar op bepaalde nieuwe BRAVIA-TV's, bluray-spelers en thuisbioscoopsystemen en BRAVIA Internet Widgets, exclusief voor bepaalde BRAVIA-TV's.

BRAVIA Internet Video

Met BRAVIA Internet Video is internet via de televisie mogelijk door online content via een breedbandverbinding te streamen, zonder aan een pc verbonden te zijn. Hierdoor heeft de gebruiker eenvoudig toegang tot een steeds groter wordend aanbod online video-entertainment.

Dat geldt onder andere voor websites als YouTube en gemiste entertainment, nieuws- en sportprogramma's van televisieomroepen en zenders. Hierdoor is het steeds eenvoudiger om programma's te bekijken op elk gewenst moment.

Overigens is Sony niet verantwoordelijk voor de vertoonde content en kwaliteit van deze kanalen. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de aanbieder van het kanaal. Naast SBS 6, NET 5 en Veronica, NOS, Eurosport en YouTube zijn ook onder andere Blip.tv, Wired, Podcasts, DailyMotion, Livestrong, GolfLink en Ford Models te gebruiken.

BRAVIA Internet Widgets

BRAVIA Internet Widgets is exclusief voor de nieuwe BRAVIA-televisies en maakt het mogelijk om via widgets real-time updates van sites als Twitter, Flickr en Facebook direct op het scherm te zien.

Door één druk op de knop op de afstandsbediening zijn persoonlijke widgets te kiezen en te downloaden. De widgets worden automatisch bijgewerkt met de meest recente informatie zonder dat de televisieweergave wordt onderbroken.