Samsung komt volgende maand met een nieuwe compactcamera die over wifi beschikt, zodat foto’s en videofilmpjes direct kunnen worden doorgemaild naar bekenden.

Net als Samsungs eerdere wifi-camera’s kan de ST80 draadloos verbinding maken met het internet, om zonder tussenkomst van een computer allerlei vers geschoten filmpjes en foto’s naar vrienden te mailen. Ook is het mogelijk om content direct op Youtube, Picasa en Facebook te zetten. Daarnaast is het nieuwe toestel uitgerust met dlna-ondersteuning, om foto’s en video’s draadloos naar dlna-compatibele televisies en fotolijstjes toe te sturen.
 
Om de pc helemaal overbodig te maken, stelt Samsung ook de bewerkingsmogelijkheden op de camera zelf te hebben verbeterd. Zo is er een nieuwe ‘Smart-Crop’-functie, waarmee schuin genomen foto’s automatisch recht worden getrokken, aldus de elektronicafabrikant.
 
Met zijn 3x zoomlens maakt de camera 14,2-megapixelfoto’s en 720p HD-videofilmpjes. De ST80 beschikt over een 3-inch touchscreen. Het toestel komt in september in vier verschillende kleuren in de winkels te liggen en moet 249 euro gaan kosten.