Panasonic heeft donderdag een Full HD 3D Home Theater Systemen geïntroduceerd. De SC-BFT800 is geschikt voor wandmontage. Daarbij heeft dit Home Theater Systeem een ingebouwde Full HD 3D blu-rayspeler.

De combinatie van design en 3D weergave maken dit Full HD 3D Home Theater Systeem uniek in zijn soort. Het systeem is uitgerust met geavanceerde Panasonic beeldtechnologieën, zoals de PHL Reference Chroma Processor Plus en Full HD Upscaling.

Geavanceerde geluidstechnologieën vormen een perfecte aanvulling van de levensechte 3D-beelden van de Full HD 3D Home Theater Systemen. De geluidsweergave wordt gescheiden weergegeven dankzij de Clear-Mode Dialog die ervoor zorgt dat spraak vanuit het midden van het scherm lijkt te komen. Bovendien produceert de Virtual 7.1-kanaals Surround functie een dynamische surround sound die het bekijken van 3D films nog aangenamer maakt.

De SC-BFT800 is tevens voorzien van netwerkfuncties zoals VIERA CAST waarmee een scala aan ‘streaming’ diensten waaronder YouTube video’s hun weg naar de huiskamer vinden. De draadloze LAN voorziening maakt de aansluiting van een LAN-kabel overbodig, zodat het systeem kan worden geïnstalleerd zonder al die lastige kabels.

Via het geïntegreerde SD-geheugenkaartslot en de usb-aansluiting kan de gebruiker 2D-beelden (jpeg) en films (avchd/mpeg2) (alleen SD-geheugenkaarten) bekijken van digitale camera’s en camcorders, evenals 3D video-content die is opgenomen met de Panasonic camcorder
HDC-SDT750.

De SC-BFT800 is voorzien van een schuifpaneel waarmee men, bij het aan de rechterzijde openen, blu-raydiscs, dvd’s of cd’s in de unit kan plaatsen; wordt het schuifpaneel naar links geopend dan komt er een dock vrij voor een iPod of iPhone.

De SC-BFT800 van Panasonic is leverbaar vanaf september 2010. De prijs is nog niet bekend.