Research In Motion (RIM) heeft woensdag de nieuwe BlackBerry Curve 3G aangekondigd. De BlackBerry Curve 3G is ontworpen om het groeiende aantal smartphone-kopers een bijzonder krachtig, toegankelijk en betaalbaar toestel te bieden.

De nieuwe smartphone ondersteunt overal ter wereld 3G-netwerken (HSDPA) en beschikt over communicatiefuncties die meer mogelijkheden bieden dan ooit, en dat zowel thuis, op het werk of welke andere locatie dan ook.

De BlackBerry Curve 3G is uitgerust met een handig volledig qwerty-toetsenbord, een optische trackpad, ingebouwde gps, wifi, maar ook speciale mediatoetsen, zodat muziekliefhebbers onderweg hun favoriete nummers eenvoudig kunnen afspelen.

De nieuwe smartphone heeft bovendien een camera die videobeelden kan opnemen en een micro-SD/SDHC-geheugenkaartslot die geheugenkaarten voor mediaopslag tot 32 GB ondersteunt. Doordat de smartphone ondersteuning biedt voor 3G-netwerken kunnen gebruikers sneller surfen, vlotter muziek streamen, gesprekken voeren terwijl ze webpagina's bekijken, chatten met BlackBerry Messenger (BBM) of hun locatie delen met vrienden op de populairste sociale netwerken.

De BlackBerry Curve 3G wordt geleverd met BlackBerry 5 en ondersteunt BlackBerry 6. BlackBerry 6 is een nieuw besturingssysteem voor BlackBerry-smartphones dat vorige week werd geïntroduceerd.

Het behoudt de vertrouwde functies die eigen zijn aan BlackBerry, maar biedt een verfrissende en aangename ervaring die zowel krachtig als gebruiksvriendelijk is. BlackBerry 6 zal vermoedelijk in de loop van de volgende maanden beschikbaar worden voor de BlackBerry Curve 3G, afhankelijk van certificeringen van operatoren.

De nieuwe BlackBerry Curve 3G (model 9300) zal vanaf augustus wereldwijd verkrijgbaar zijn via verschillende operatoren en distributiepartners. Raadpleeg lokale operatoren voor meer informatie over prijs en beschikbaarheid.