Gamehardwaremaker Razer komt met de Orca, een nieuwe headset voor spelletjesfanaten, die ook onderweg naar werk hun gamekoptelefoon op willen houden.

Het design van de Orca lijkt sterk op dat van bijvoorbeeld de Megalodon, een van Razers eerdere headsets voor gamers. Wel is de nieuwe telg een stuk compacter dan zijn forse broer. Ook heeft de koptelefoon een gifgroen kleurtje, waar Razer doorgaans grossiert in zwarte gameaccessoires.
 
De fabrikant belooft veel draagcomfort en een stevig, helder geluid met diepe bassen. Voor gamers die de headset ook in de bus of trein willen gebruiken, wordt de Orca geleverd met twee kabels. Eentje zit aan de headset vast en is met 1,2 meter lang genoeg om aan een mp3-speler te verbinden. De tweede meet 2 meter en kan worden gebruikt om de headset thuis op de computer aan te sluiten.
 
Hoewel Razer van een volwaardige headset spreekt, valt wel op dat de Orca het zonder microfoon moet stellen. De koptelefoon is dan ook niet te gebruiken om hands-free mee te bellen of om mee te voicechatten tijdens het gamen. De Razer Orca is vanaf volgende week verkrijgbaar en kost 60 euro.