Dat er met usb veel meer kan dan alleen maar data overdragen van het ene apparaat naar het andere, moge duidelijk zijn. De nieuwste toepassing met usb is een installatie om de lucht te zuiveren.

Bij een luchtzuiveringsinstallatie rijst toch het beeld van een groot en log apparaat. De USB Anion Air Purifier is werkelijk het tegenovergestelde van dat beeld. Het usb-apparaatje kan makkelijk op het bureau staan en neemt daar niet eens zoveel ruimte in beslag.

De USB Anion Air Purifier is klaarblijkelijk in staat om de lucht in een gebied van maximaal 20m2 te zuiveren. Dit zuiveren geschiedt kennelijk door middel van gezonde, negatieve ionen in de lucht uit te stoten. Deze ionen hechten zich blijkbaar aan luchtmoleculen en andere onzuivere deeltjes in de lucht om ze daarna nagatief te laden en zo de lucht te zuiveren.

Dit apparaatje weegt 101 gram en zijn afmetingen zijn bij benadering 110 bij 95 bij 70 millimeter. De USB Anion Air Purifier kost om en nabij de 20 euro. Deze kleine usb-zuiveringsinstallatie is te bestellen op de website van Brando.