Horloges die eruitzien als het dashboard van een Formule 1-raceauto, wie wil dat niet? Rondetijden klokken was nog nooit zo makkelijk als met de twee nieuwe limited editions van de Edifice lijn: de EFE-504RBSP en de EF-550RBSP.

Casio, officieel partner van het Red Bull Racing Team, vertolkt bij deze horloges duidelijk Formule 1-technologie met een robuust design. Met het Red Bull Racing-logo op de wijzerplaat willen deze nieuwe metalen Edifice-horloges snelheid en intelligentie uitstralen.

De nieuwe Edifice-modellen heeft Casio voorzien van een stopwatch met zowel een wijzer- als een schijfindicatie die het dynamische imago weerspiegelen van de racesport. Op de achterkant van de behuizing staat 'Casio is a Team Partner of Red Bull Racing' gegraveerd.

De verpakking van beide modellen bevat een bordje met daarop de Red Bull RB6-wagen. Daarnaast levert Casio de EFE-504RBSP met een speciaal plaatje dat is vervaardigd uit dezelfde koolstofvezel die in de Red Bull RB6-wagen is gebruikt.

Casio introduceert bovendien de EFA-131RBSP. Dit horloge is uitsluitend voor de Europese markt. Dit model heeft zowel wijzers als een lcd-scherm en beschikt over een stopwatch op het lcd-scherm, die tot op 1/1000ste seconde nauwkeurig de rondetijden meet.

De EFE-504RBSP heeft een adviesprijs van 270 euro. De EF-550RBSP is te koop voor een adviesprijs van 250 euro. De adviesprijs van de EFA-131RBSP bedraagt 130 euro.