Gamemuisfabrikant Razer heeft een nieuwe versie aangekondigd van zijn drie jaar oude Lachesis. De nieuwe variant krijgt een snellere laser aan boord en kan oplichten in alle kleuren van de regenboog.

De oude Lachesis bleek volgens Razer erg populair onder pc-gamers. De muis, die een fijne pasvorm had, was voor zijn tijd nogal vooruitstrevend: zo had hij een muislaser van 4000 dpi aan boord en waren er negen programmeerbare knoppen ingebouwd.
 
De nieuwe versie van de muis zal dezelfde naam dragen, maar krijgt zowel van binnen als van buiten een opfrisbeurt. Zo wordt de muisresolutie opgekrikt naar 5600 dpi en wordt het jasje van de muis uitgerust met enkele ledlampjes. Deze lampjes kunnen gamers zelf een kleur geven, en die kleur kan per lampje afzonderlijk worden bepaald. Volgens Razer is er keus uit 16 miljoen verschillende kleuren.
 
Het aantal programmeerbare knoppen blijft op negen steken, maar Razer heeft het eigen geheugen van de Lachesis bijna verdubbeld, om meer ruimte te bieden aan macro’s. Aan de vorm verandert niets, en hetzelfde geldt voor de prijs: als de muis later deze maand in de winkels komt te liggen, bedraagt de adviesprijs nog steeds bijna 70 euro.