Met zijn geringe gewicht van ongeveer 185 gram is de HDC-SDX1 de lichtste camcorder ter wereld. De compacte body past gemakkelijk in de hand, en toch neemt de camera Full HD avchd video’s op met een beeldkwaliteit van 1.920 bij 1.080 pixels.

Dankzij de bescheiden afmetingen van 51,5 millimeter (breedte) bij 57,5 millimeter (hoogte) 107,5 millimeter (diepte) kan het apparaat gewoon in de jaszak of in een tasje worden meegenomen.

Hoewel de body zeer compact is, heeft de SDX1 een 35,8 millimeter groothoek instelling voor het maken van portretten binnenshuis, maar ook van opnames van uitgestrekte landschappen. Ook voor close-ups is de camera uitermate geschikt, waarbij de geluiden van het onderwerp helder worden opgenomen.

Dankzij de Intelligent Zoom functie kunnen telefoto-opnamen worden gemaakt met een zoomfactor tot 23x. Voor een optimale zoomprestatie is de SDX1 ook nog uitgerust met het HYBRIDE O.I.S. (Optical Image Stabilizer, optische beeldstabilisator) systeem. Dit zorgt ervoor dat telefoto-opnames eveneens een HD beeldkwaliteit krijgen.

Naast het avchd opname-format is de SDX1 ook in staat om opnames te maken in mp4-formaat. De SDX1 werkt niet alleen op de accu, maar ook via een usb-aansluiting. Voor het kopiëren van bestanden hoeft de SDX1 dus slechts alleen via een usb-kabel te worden aangesloten op een computer.

Zo wordt het overzetten en bewerken van video’s op een Mac of pc vergemakkelijkt. De camera ondersteunt ook iFrame, zodat data soepel naar een Mac kan worden overgezet om te worden bewerkt.

Met de meegeleverde HD Writer AE 2.6X software kunnen video’s direct worden geüpload naar YouTube of Facebook zonder dat er een browser moet worden opgestart. De SDX1 kan ook nog eens worden toegepast als webcam voor het maken van Skype video-gesprekken vanaf een pc.

De HDC-SDX1 van Panasonic is vanaf begin augustus leverbaar in de kleuren grijs en paars. De prijs van deze camcorder is nog niet bekend.