Denon heeft dinsdag de nieuwe geavanceerde AVR-3311 middenklasse audio/video receiver geïntroduceerd. De AVR-3311 maakt gebruik van de beste genen van zijn voorloper en een breed scala aan verdere innovaties.

Zo beschikt de receiver over een volledige 3D-video-connectiviteit alsmede een unieke 3D-surround weergave. Bovendien is de AVR-3311 uitgerust met een hoogwaardige Anchor Bay Technologies video processor, usb-poort met het 'Works with iPod'-certificaat en Multi-Zone ondersteuning.

Tot de significante verbeteringen van deze nieuwe Denon receiver behoren de hdmi v-1.4a Repeater ingangen met 3D (alle gemandateerde formaten), Audio Return Channel (ARC) en CEC (Consumer Electronics Control). De hoogste resolutie audio decoders zijn gebruikt om Dolby True HD en DTS-HD Master Audio zo natuurgetrouw mogelijk te reproduceren.

Dit nieuwe model is voorzien van Dolby ProLogic IIz voor een betere horizontale en verticale ruimtelijke weergave aan de voorzijde (Front Height). Deze 3D-geluidsweergave vult de 3D-videoweergave perfect aan. De AVR-3311 is tevens uitgerust met Audyssey DSX processing om het aanvullend effect van de additionele luidsprekers voor Front Wide nog verder te verbeteren.

Analoge en digitale video bronnen worden omgezet naar HD kwaliteit (tot 1080p) via de Anchor Bay Technologies VRS processor om een scherp, gedetailleerd beeld van dvd en andere standaard videobronnen weer te geven.

De AVR-3311 komt met een groot aantal verschillen ten opzichte van zijn voorganger, de AVR-3310. De receiver heeft nu zelfs twee hdmi-uitgangen waarmee het mogelijk is om tegelijkertijd een platte tv en een videoprojector aan te sluiten.

Het vernieuwde 'Dynamic Discrete Surround Circuit' (D.D.S.C.-HD) biedt een nog preciezer en schoner geluid van alle bronnen. Het meest opvallende is dat de AVR-3311 een Ethernet-poort heeft met verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om foto's te streamen van Flickr en audio/foto-bestanden rechtstreeks van de pc.

Daarnaast kan men ook nog kiezen uit het aanbod van duizenden internet radiozenders. Via de IP-bedieningsfunctie (IP-Control) kunnen gebruikers uiterst gemakkelijk de AVR instellen via de webbrowser van de pc.

Gezien het belang van deze functies maakt Denon gebruik van toonaangevende web toegang. Zo zijn alle nieuwe netwerk receivers van Denon officieel 'Compatible met Windows 7'. Vanaf augustus 2010 zal de AVR-3311 receiver van Denon beschikbaar komen in de kleur zwart of premium zilver. De receiver is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1500 euro.