Casio heeft dinsdag de Exilim Card EX-S200 en de Exilim Zoom EX-Z800 geïntroduceerd. Deze nieuwste digitale camera’s in de Exilim-reeks beschikken over de Super Resolution Digital Zoom die het zoombereik nog verder uitbreidt.

De nieuwe camera’s zijn voorzien van de Exilim Engine 5.0- en Super Resolution-technologie. De Super Resolution Digital Zoom biedt anderhalf keer meer bereik bovenop de optische zoom. De camera’s beschikken daarnaast over de Premium Auto-functie die automatisch voor de prachtigste foto’s zorgt met slechts één druk op de ontspanknop.

De Exilim Card EX-S200 is een camera met een dikte van 17,8 millimeter en slechts 14,9 millimeter op zijn slankste punt. De Exilim Zoom EX-Z800 is compact genoeg om in de handpalm te passen.

Beide camera’s hebben een 4x optische zoomlens die begint bij een 27 millimeter groothoek. Beide toestellen leggen beelden vast met een effectieve resolutie van 14,1 megapixels. Daarnaast beschikken de camera’s ondanks hun compactheid over zeer uiteenlopende functies, waaronder CCD-shift-beeldstabilisatie van Casio.

Exilim EX-S200

De EX-S200 heeft een platte lensbehuizing en –ring, waardoor de camera ultraplat is. De camera heeft de grootte van een creditcard en combineert soepel contrasterende geometrische vormen. De EX-S200 is beschikbaar in vijf kleuren: zilver, oranje, blauw, zwart en roze.

Door de Quick Mode-functie is de camera met één druk op de ontspanknop klaar voor gebruik. Daarnaast laat deze camera de laatst gemaakte foto direct zien en schakelt automatisch uit.

Exilim EX-Z800

De lens, knoppen en het lcd-scherm van de EX-Z800 zijn plat. De EX-Z800 is er in zes verschillende kleuren: zwart, zilver, roze, rood, geel en blauw. De direct aan-, afspeel- en verwijderknoppen bieden eenvoudige toegang tot de basishandelingen voor digitaal fotograferen.

De Exilim EX-S200 heeft een adviesprijs van 220 euro. De Exilim EX-Z800 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 160 euro.