Voor het betere portrettenwerk introduceerde Samsung maandag twee nieuwe compactcamera’s die zijn uitgerust met een zogeheten ‘2View-functie’, een tweede schermpje aan de voorkant van de toestellen.

Op deze manier kunnen ook de geportretteerden zelf zien, hoe ze vereeuwigd worden. Het is niet de eerste keer dat Samsung een tweede scherm voor op de camera plaatst: eerder dit jaar introduceerde de elektronicafabrikant bijvoorbeeld de PL100 en PL150, die over hetzelfde foefje beschikken.
 
De nieuwe ST600 en ST100 zijn volgens Samsung de nieuwe topmodellen binnen de 2View-lijn. Ze hebben allebei een 1,8-inch lcd-scherm aan de voorkant en een 3,5-inch scherm achterop. De twee modellen beschikken bovendien elk over een 14,2-megapixelsensor en een opnamefunctie voor HD-videoclips in 720p-resolutie.
 
Naast het dubbele scherm, beschikken de toestellen over een nieuwe ‘jump’-stand. Hierbij wordt op het voorste scherm een lijn afgebeeld, om geportretteerden op hetzelfde moment te laten springen. Ook oude bekenden als de ‘children’-stand (op het portretscherm wordt een filmpje afgespeeld om kinderen te laten lachen) zijn weer van de partij.
 
Het grootste verschil tussen de twee modellen zit ‘m in de lens. De twee camera’s hebben allebei een 5x zoomlens, maar in het geval van de ST600 gaat het om een 27mm-groothoek, terwijl de ST100 een interne 35mm-lens heeft. De toestellen komen deze maand in vier verschillende kleuren in de winkels te liggen. Beide apparaten hebben een adviesprijs van 349 euro.