Begin september 2010 wordt de Alcatel OT-255 geïntroduceerd onder de naam T-Mobile Vairy Text Mini. Deze compacte telefoon leent zich perfect voor het gemakkelijk verzenden van sms, mms en e-mail.

De Vairy Text Mini is ontworpen voor iedereen die een betrouwbare, complete en betaalbare telefoon wil. Met haar elegante design en ultra lichtgewicht van slechts 76 gram is de Vairy Text Mini gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Het toestel is beschikbaar in Titanium Grey.

Volgens een onderzoek van Portio Research, dat in februari 2010 werd gepubliceerd, zullen tussen nu en 2014 mobiele telefoongebruikers meer dan 10 miljard sms-berichten versturen. Dit toont de immer groeiende populariteit van sms aan.

Dankzij het qwerty-toetsenbord gaat het sms'en op de Vairy Text Mini razendsnel. Ook biedt de Vairy Text Mini verschillende innovaties, zoals een 'smiley'-toets om gemakkelijk en snel berichten te personaliseren.

E-mails van verschillende accounts kunnen simpelweg bekeken worden door op het daarvoor bestemde pictogram te klikken. De T-Mobile Vairy Text Mini heeft verder eenvoudige menustructuur en gemakkelijke navigatie met de centrale navigatietoets.

Verder heeft deze comacte telefoon onder andere een fm-radio, games en een agenda. De T-Mobile Vairy Text Mini van Alcatel is vanaf september te verkrijgen in een pre-paid pakket met een verkoop-adviesprijs van 30 euro.