Pioneer neemt deel aan de vijftigste editie van de Internationale Funkausstellung (IFA), ‘s werelds grootste beurs voor consumentenelektronica, die van 3 tot 8 september plaatsvindt in Berlijn. De IFA is de beurs ‘waar de wereld productpremières viert’ en dé plaats bij uitstek om de nieuwe digitale Kodo-luidsprekers voor iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS en iPod touch voor te stellen.

Nadat Pioneer vorig jaar de Kodo XW NAS5 en XW-NAS3 toonde op de IFA, wil het merk nu ook drie nieuwe, multifunctionele Kodo-systemen showen, die een verfrissend design aan innovatieve voorzieningen koppelen.

Alle vormen van muziek delen hetzelfde DNA: ritme is de basis van elke muzikale uitdrukking. Kodo is het Japanse woord voor hartslag, de primaire bron van ritme. De compacte Kodo-luidsprekersystemen zijn synchroon met de hartslag ontworpen.

De Kodo XW NAC3 en XW-NAC1 beschikken over twee docking stations voor een iPhone of iPod touch en een ‘SHUFFLE2’-functie om muziek van beide aangesloten toestellen gemengd af te spelen.

Het derde nieuwe model in het gamma van Pioneer, de Kodo XW NAV1 AV, opent een heel nieuwe wereld van entertainmentmogelijkheden. Enerzijds is het een dvd-speler met 1080p hdmi-upscaling en anderzijds een multimediamachine die nagenoeg elke wens in vervulling brengt, van compatibiliteit met een iPhone en iPod touch tot FM-radio en usb-connectiviteit.