De HM-TA1 is een nieuw type portable HD-multimediacamera die dankzij de compacte afmetingen bijzonder handzaam is. Zo kan de gebruiker altijd en overal zowel Full HD video-opnames als hoogwaardige foto’s maken.

De HM-TA1 kan video’s (1.920 bij 1.080 pixels/30fps) en foto’s van zeer hoge kwaliteit opnemen. Het apparaat meet slechts 53,0 bij 17,8 bij 104,0 millimeter. De slanke body is niet groter dan een handpalm en past daarom gemakkelijk in een jaszak.

De TA1 heeft een geïntegreerde usb-ingang met software waarmee video-opnames en foto’s naar een pc kunnen worden overgezet, worden bewerkt en vervolgens geüpload naar een website. Als de TA1 via een usb-ingang is aangesloten op een pc, start de geïntegreerde software, HD Writer PE 1.0, automatisch op.

Hiermee kan beelddata met één druk op de knop worden overgezet naar een pc om te worden bewerkt, zelfs wanneer de gebruiker niet thuis achter de pc zit. Het mp4-format dat de TA1 gebruikt, zorgt voor een uitstekende compatibiliteit met de pc.

Daarnaast ondersteunt de TA1 Apple's iFrame video-format waarmee beeldgegevens soepel en gemakkelijk kunnen worden overgezet en bewerkt op een Mac computer, waarbij de grootte van het bestand hetzelfde blijft. De geïntegreerde software, HD Writer PE 1.0, kan video-opnames direct uploaden naar YouTubeTM of Facebook zonder dat er een browser hoeft worden opgestart.

De TA1 kan ook worden toegepast als webcam. Hij ondersteunt de gratis video-gespreksdienst van Skype. Sluit gewoon de TA1 aan op de computer en geniet via het computerscherm van face-to-face communicatie met familie of vrienden die bijvoorbeeld in het buitenland zijn.

De HM-TA1 van Panasonic is vanaf eind augustus leverbaar in vier kleuren: blauw, grijs, wit en paars. De prijs van deze compacte HD-multimediacamera is nog niet bekend.