Start-up PadPressed heeft een gelijknamige tool ontwikkeld, waarmee elke Wordpress-gebruiker zijn site kan laten lijken op een iPad-app. Tenminste, alleen als de site op de iPad wordt geopend

De plug-in die het Amerikaanse bedrijf beschikbaar stelt, zorgt ervoor dat een site onder meer dezelfde aanraaknavigatie, positionering van de bewegingssensor en ‘Swipe to Advance’-artikelen kan aanbieden, zoals een klassieke iPad-applicatie ook zou doen. Een video toont in vogelvlucht welke mogelijkheden er zijn.

Het team van Padpressed koos er tot nog toe voor om alleen Wordpress-sites compatibel te maken met de nieuwe plug-in, omdat het grootste deel van de blogs op dit systeem gebaseerd is.

“Momenteel zijn we bezig om ook de plugin beschikbaar te stellen voor Tumblr, Posterous, Moveable en Type”, aldus oprichter Jason Baptiste op TechCrunch.

Snel en goedkoop

PadPressed richt zich op internetuitgevers die op een snelle en goedkope manier hun website ‘iPad-proof’ willen maken. De plugin, inclusief extra updates, kost hen zo’n 50 dollar. Daarnaast probeert PadPressed inkomsten te genereren op basis van het affiliate-model.

Volgens TechCrunch werkt de Padpressed-software nog niet helemaal vlekkeloos: om door pagina’s te scrollen, zou een gebruiker wel erg hard op het scherm moeten drukken. Daarnaast zou de weergave van een pagina op zo’n moment even wegvallen.