AMSTERDAM – Sinds vrijdag is de iPhone 4 verkrijgbaar in Nederland. De lancering zorgt vrijdagochtend voor rijen bij de verschillende verkooppunten.

Op foto's, gepubliceerd op Twitter, is te zien dat er weer veel animo is voor de nieuwste Apple telefoon.

T-Mobile, dat voor Nederland een exclusief contract heeft met Apple voor de levering van de iPhone 4, nam dit jaar voor het eerst voorbestellingen voor een iPhone aan.

Een dag nadat klanten van T-Mobile de iPhone 4 via internet konden reserveren, besloot de provider echter op te houden met het aannemen van voorbestellingen. De animo voor het toestel was vele malen groter dan T-Mobile had verwacht.

Levertijd

De iPhone 4 is pas weer sinds vrijdag te bestellen via internet. Een woordvoerder van T-Mobile wijst consumenten op de levertijd: “Die kan ongeveer acht weken bedragen.”

In de andere landen als de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk liep het bij de introductie van de iPhone 4 ook storm. In drie dagen tijd werden er in de VS bijvoorbeeld al 1,7 miljoen nieuwe iPhones verkocht.

Signaalverlies

Na een paar dagen kwamen er echter klachten over het wegvallen van het signaal bij aanraking van de antenne, gepositioneerd linksonder in de telefoon.

Na een in eerste instantie laconieke reactie van Apple, besloot het bedrijf later elke iPhone 4-gebruikers van een gratis hoesje te voorzien dat voorkomt dat de hand van een gebruiker de antenne kan aanraken. Apple benadrukt dat alle telefoons signaalverlies kennen bij aanraking van de antenne.

Het gratis hoesje zal ook worden verstrekt aan de personen die de iPhone 4 in Nederland aanschaffen. Apple deelt de cases uit tot en met 30 september.

Het nieuwe toestel zal vrijdag ook gelanceerd worden in Australië, België, Canada, Denemarken, Finland, Hong Kong, Ierland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Singapore, Spanje, Zweden en Zwitserland.