Panasonic kondigde woensdag een 3D-lens aan voor zijn Lumix G-serie. Hoewel de lens het mogelijk zou maken om probleemloos 3D-foto’s te schieten, is hij volgens zijn fabrikant toch bijzonder compact.

De elektronicafabrikant startte woensdag een heus 3D-offensief, met de introductie van verschillende apparaten, zoals de eerste 3D-camcorder ter wereld en een ‘betaalbare’ 3D-blu-rayspeler.

De nieuwe 3D-lens is echter geen nieuw apparaat, maar een uitbreiding voor Panasonics bestaande Micro Four Thirds-camera’s. Deze prentenschieters zijn het best te omschrijven als compactcamera’s met verwisselbare lenzen, en zijn ondergebracht in Panasonics Lumix G-serie.

De nieuwe 3D-lens is uitgerust met twee optische systemen die zich in de diameter van de lensvatting bevinden, waardoor stereoscopische beelden voor de linker- en rechterlens worden opgeslagen in één enkele foto.

Wanneer bezitters van een Lumix G1, G2 of een ander G-model de lens kunnen aanschaffen, is nog niet bekend. Foto’s van het nieuwe objectief zijn er ook nog niet. Wel laat Panasonic weten dat de lens ondanks zijn 3D-mogelijkheden toch ‘erg compact’ is.