AMSTERDAM - Apple geeft alle klanten die een iPhone 4 gekocht hebben een gratis hoesje om de problemen met de antenne van de nieuwste iPhone te verhelpen

Dat maakte Apple bekend op een speciale persconferentie over de geplaagde iPhone 4. Het bedrijf heeft inmiddels een speciale website gelanceerd over de antenneproblemen.

De persconferentie werd door Apple aangekondigd nadat eerder deze week bekend werd dat de Amerikaanse Consumentenbond de iPhone 4 geen aanrader vond. De aandelen van Apple zakte een dag later met 4 procent.

Lancering

Na de lancering van de iPhone 4 begonnen er video's op internet te verschijnen waaruit naar voren kwam dat de ontvangst van de telefoon wegviel wanneer de antenne werd aangeraakt. De antenne is in de linkeronderkant van de telefoon gepositioneerd.

Apple reageerde in eerste instantie laconiek en liet weten dat klanten de telefoon anders moesten vast houden. Later maakte het bedrijf in een open brief bekend dat de problemen werden veroorzaakt door een softwarefout.

Software-update

Bij aanraking van de antenne zou bij elke telefoon signaalverlies optreden. Bij de iPhone 4 leek dit verlies groter omdat de sterkte van het signaal niet correct zou worden weergegeven.

Een nieuwe versie van het besturingssysteem iOS zou de problemen moeten verhelpen. Na de release van iOs 4.0.1 bleek echter dat er nog steeds gesprekken werden verbroken vanwege signaalverlies. Een hoesje zou beter helpen omdat de hand van een gebruiker dan niet meer in contact kan komen met de antenne.

Terugbrengen

Alle klanten die een iPhone 4 hebben gekocht krijgen nu dus zo’n hoesje cadeau. “Voor iedere iPhone 4 leveren we één hoesje. Als klanten daarna nog steeds niet tevreden zijn, mogen ze hun iPhone 4 onbeschadigd terugbrengen en krijgen ze het volledige aankoopbedrag terug. We willen iedereen tevreden stellen”, aldus Steve Jobs, CEO van Apple.

Jobs liet tijdens de persconferentie overigens wel weten dat de problemen van de iPhone 4 niet nieuw zijn in de wereld van smartphones. Bovendien liet hij weten dat de pers de problemen overdreven heeft.

Weinig klachten

"Slechts 0,55 procent van de iPhone 4-gebruikers heeft bij ons geklaagd. En we hebben onderzocht dat heel weinig gebruikers last hebben van het wegvallen van de verbinding."

Volgens Jobs worden gesprekken wel iets vaker verbroken dan bij de iPhone 3GS, de vorige telefoon van Apple. Het verschil zou minimaal zijn, minder dan 1 procent extra uitgevallen telefoongesprekken.

Ook verwees hij naar telefoons van onder andere Blackberry die in het verleden vergelijkbare problemen hebben gehad met ontvangst verlies. Jobs benadrukte dan ook dat de iPhone 4 het mooiste en beste product van Apple tot nu toe is en de antenne van de iPhone 4 kwalitatief gezien tevens de beste tot nu toe is. Wel zei de Apple-topman dat de iPhone 4 niet perfect is.

Lancering Nederland

Jobs liet aan het eind van de persconferentie tussen neus en lippen door nog weten dat de iPhone 4 op 30 juli gelanceerd zal worden in eerder benoemde landen. Nederland valt daar ook onder.

In Amerika werd de iPhone 4 inmiddels drie weken geleden gelanceerd. Later volgde Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan. Tot nu toe zijn er volgens Jobs ruim drie miljoen telefoons verkocht.

Ook klanten in Nederland hebben recht op een gratis hoesje bij aankoop na de lancering eind juli. Apple deelt de cases uit tot 30 september.