Het Nederlandse merk Eminent helpt inbraken te voorkomen tijdens de vakantie met een nieuwe beveiligingscamera. De Eminent beveiligingscamera EM6564 is onderdeel van het domoticasysteem e-Domotica, dat alarmmeldingen geeft via telefoon en sms.

De nieuwe Eminent beveiligingscamera maakt het mogelijk om overal ter wereld via live camerabeelden de tuin om het huis in de gaten te houden. Wanneer een inbreker de woning betreedt, ontvangt de eigenaar een alarmmelding per telefoon of sms.

Hoe vervelend een inbraak ook is: bij een alarmmelding kan de eigenaar van de woning nu in ieder geval zien wat er in en om het huis gebeurt. De camerabeelden zijn met een laptop te bekijken via een beveiligde website.

Behalve het raadplegen van camerabeelden kan de eigenaar direct actie ondernemen. Schakel de politie in vanaf het werk of vakantieadres om de schade te beperken. De telefonische alarmmeldingen zorgen ervoor dat er geen tijd verloren gaat.

De beveiligingscamera EM6564 is onderdeel van het domoticasysteem e-Domotica van Eminent. Via een touchscreen is het mogelijk om elektrische apparaten in huis aan of uit te zetten en het alarm in te schakelen.

Zodra een bewegingsmelder of deursensor een inbreker betrapt, gaat direct de mobiele telefoon van de eigenaar af. Wanneer een beveiligingscamera is aangesloten, zorgt deze voor live beelden en opnames.

Ook ’s nachts blijft de Eminent beveiligingscamera functioneel, dankzij de infraroodfunctie. In het donker zijn de camerabeelden goed zichtbaar. De beveiligingscamera is draadloos en waterdicht. De beveiligingscamera voor buitengebruik EM6564 heeft een winkeladviesprijs van 150 euro.