LG heeft dinsdag de nieuwe LG Optimus Serie gelanceerd, een geavanceerde productlijn van innovatieve apparaten met de allernieuwste mobiele technologie. De lijn zal bestaan uit een reeks verschillende apparaten en toestellen die van uiteenlopende besturingssystemen gebruikmaken.

De line-up van smartphones en tablets gaat van instapmodellen tot en met premium-devices in allerlei soorten en maten. In de tweede helft van dit jaar zal LG wereldwijd circa 10 nieuwe smart devices onder het LG Optimus-label introduceren.

De twee smartphones die er in ieder geval aankomen zijn de LG Optimus One with Google en de LG Optimus Chic. Deze smartphones hebben Android 2.2 (Froyo) als platform.

De LG Optimus One with Google biedt de allernieuwste mobiele features van Google en zorgt ervoor dat gebruikers naadloos contact kunnen maken met alle internetdiensten van Google. Gebruikers kunnen rekenen op de echte smartphone-ervaring dankzij de eenvoudige verbinding met de Google Android Market. De handige gebruikersinterface en diverse multimedia-opties maken de LG Optimus One with Google tot één van de meeste eenvoudig te gebruiken smartphones.

De LG Optimus Chic speelt met zijn smaakvolle design en aantrekkelijk lijnenspel dan weer in op de fashionista's. De vloeiend in elkaar overlopende lijnen van dit toestel stellen een nieuwe norm voor het design van smartphones. De LG Optimus Chic is het bewijs dat geavanceerde Android-toestellen echt niet alleen maar interessant zijn voor de techies, maar ook voor het grotere publiek.

Later dit jaar introduceert LG ook zijn eerste tablet. Deze tablet draait op het Android-platform, maar is veel dunner en lichter van gewicht dan toestellen met vergelijkbare prestaties die op dit moment op de markt zijn.