LOS ANGELES - Consumer Reports, een toonaangevend Amerikaanse tijdschrift voor productbeoordelingen, komt na testen tot de conclusie dat de iPhone 4 geen aanrader is. Dat stond maandag op de website van het magazine.

Volgens het blad heeft het toestel problemen met de ontvangst als gevolg van een fout in het ontwerp. De verhalen over een slecht bereik van de nieuwe iPhone doen al langer de ronde, het tijdschrift bevestigt dit nu.

''Als je vinger of hand een plekje op de laag aan de linkerzijde van het toestel raakt - wat makkelijk gebeurt vooral bij linkshandigen - kan het ontvangstsignaal significant slechter worden."

"Zo slecht dat de verbinding wordt verbroken als je in een gebied bent waar het bereik toch al slecht is'', aldus het blad. ''Door dit probleem kunnen we de iPhone 4 niet aanraden.''

Herstelsoftware

Apple heeft eerder al toegegeven dat er iets verkeerd is gegaan met het bereken van de signaalsterkte en heeft klanten gratis herstelsoftware beloofd die het probleem moet oplossen.

De mensen achter Consumer Reports hebben een goedkope en praktische oplossing; plak wat duct tape op het gevoelige plekje.