Dat er niet per se een nieuwe camera nodig is om 3D-foto’s te maken, liet Sony onlangs al zien met zijn 3D-panorama-update voor bestaande camera’s. Loreo gaat nog een stapje verder.

Met de nieuwe Stereo Lens-In-A-Cap kan men 3D-foto’s maken met bijna iedere bestaande digitale spiegelreflexcamera van Canon. Het accessoire is eigenlijk een tweetal lenzen dat naast elkaar is gemonteerd. Dit draait men vast in de fitting van de camera, op de plaats waar doorgaans een normale lens zit.

Met de Stereo Lens-In-A-Cap maakt men 22-24mm foto’s, die automatisch worden opgeslagen als één beeld met twee prenten erop. Hierbij gaat dus wel de helft van de horizontale resolutie verloren. Om het 3D-effect van deze dubbelprenten te ervaren, kan men een 3D-viewer aanschaffen van dezelfde fabrikant. Of men zet de foto’s digitaal om, zodat ze ook te bekijken zijn op een 3D-monitor of –tv.

Hoewel Loreo’s 3D-lens weinig zoombereik biedt, is het ding wel een stuk goedkoper dan een compleet nieuwe 3D-camera. Het apparaat kost zo’n 135 euro. Helaas is de Stereo Lens-In-A-Cap alleen online verkrijgbaar. Voorbeeldfoto’s zijn te vinden op Loreo’s website.