Elke gamer zal vast en zeker weleens gefantaseerd hebben hoe het zou zijn om de favoriete game in het echte leven te kunnen spelen. De Wii RC Mario Kart set komt een stap dichter bij het daadwerkelijk realiseren van de Mario Kart videogame in het echte leven.

De Wii RC Mario Kart set is namelijk een radiografisch bestuurbaar racespel. Dus in plaats van het spel op een scherm te spelen, kan het nu op de vloer van de woonkamer of op straat gespeeld worden. Helaas is het nog steeds niet mogelijk om zelf plaats te nemen in zo'n racekar.

De infrarood controllers maken het evenwel mogelijk om wapens, zoals die in de game voorkomen, te gebruiken. De tegenstander kan zo vertraagd of tegengehouden worden. En net als in de game hoeft daar alleen maar voor op de vuurknop gedrukt worden.

De Wii RC Mario Kart set is verkrijgbaar in zes verschillende versies. De Mario set kost 23 euro. De Mario set met 4 aaa-batteerijen kost 28 euro. De Race Set met Mario en Koopa kost 39 euro. De Race Set met Mario en Koopa en 8 aaa-batterijen kost 48 euro. De Race Set met Mario en Wario kost ook 39 euro. En de Race Set met Mario en Wario en 8 aaa-batterijen kost eveneens 48 euro.