Alcatel heeft donderdag een nieuwe mobiele telefoon gelanceerd. De Alcatel OT-802 richt zich met name op consumenten die graag berichten versturen.

De OT-802 weegt slechts 103 gram. Met haar stijlvolle rondingen is deze mobiele telefoon vooral praktisch te noemen. Het toestel is verkrijgbaar in wit met een zilverkleurige afwerking die geheel bij de navigatietoetsen past.

Het kleine formaat zorgt voor gemakkelijk en prettig gebruik. Het grote beeldscherm van 2,4 inch en het volledige qwerty-toetsenbord maken het het schrijven en versturen van berichten en het chatten evengoed gemakkelijker.

De OT-802 biedt direct toegang tot e-mailboxen, instant messaging en social networks. Dit mobieltje onderscheidt zich van andere toestellen door haar optische navigatietoets; een centrale toets die navigatie gemakkelijk, snel en soepel laat verlopen.

Verder is dit mobiele toestel voorzien van een 2-megapixel camera, een mp3-speler en een fm-radio. De batterij staat klaarblijkelijk garant voor zo'n 35 uur non-stop luisterplezier en tot 9 uur spreektijd.

De nieuwe OT-802 van Alcatel zal als los toestel vanaf juli 2010 bij Belcompany verkrijgbaar zijn. De prijs van deze mobiele telefoon is 90 euro.