Tokyoflash is de fabrikant van opmerkelijke en innovatieve polshorloges. Maar het Japanse bedrijf is niet langer de enige. Er is een geduchte concurrent op komst. thumpsUp! komt nu namelijk met de Binary Slider.

In tegenstelling tot de horloges van Tokyoflash is de tijd aflezen op de Binary Slider niet alleen een moeilijke puzzel om op te lossen. En dat is wellicht maar goed ook, want zo'n nieuwigheidje is er natuurlijk snel af.

De Binary Slider bestaat namelijk in principe uit twee wijzerplaten met een schuifplaatje ervoor. Er kan dus gekozen worden om naar een traditionele wijzerplaat te kijken, maar het is ook mogelijk om toch die moeilijke puzzel op te lossen.

De 'puzzel' bestaat uit een systeem van led-lichtjes die oplichten met een druk op de knop om de exacte tijd weer te geven. De linkerrij met led-lichtjes geven de uren aan en de rechterrij geven de minuten aan.

De led-lichtjes in elke rij moeten bij elkaar opgeteld worden om precies te weten hoe laat het is. Dus als er bijvoorbeeld in de linkerrij een led-licht op de twee en een led-licht op de vier branden dan is het zes uur. Wat de Binary - Slider SD102B1 van thumpsUp! moet gaan kosten is nog niet bekend.