Sony heeft Nederlands bekendste tatoeage-artiest en kunstenaar Henk Schiffmacher gevraagd om exclusief voor VAIO, het laptopmerk van Sony, verschillende tatoeage-ontwerpen te maken. Deze laptop-tatoeages zijn online te bekijken en te bestellen als sticker.

Sony mikt hiermee op gebruikers die graag hun mobiele apparaten van een eigen touch voorzien. Het is ook mogelijk om via de website een eigen skin te ontwerpen. Door de skin op de laptop te plakken worden de VAIO laptops een uiting van persoonlijke stijl.

Henk Schiffmacher heeft van Sony vijf VAIO laptops gekregen en deze beschilderd. Deze speciale VAIO's worden via een internetveiling per opbod verkocht. De opbrengst komt ten goede aan het door Schiffmacher geselecteerde goede doel, Stichting B!NK.

Stichting B!NK ondersteunt kinderen met een maatschappelijke achterstand, zoals weeskinderen, mishandelde kinderen, kinderen met een handicap en straatkinderen. Stichting B!NK kiest altijd voor de duurzame oplossing door hulporganisaties rondom de kinderen te versterken met kennis, contacten en middelen. B!NK verbetert hiermee de maatschappelijke positie van de kinderen
en verhoogt hun zelfredzaamheid en zelfrespect.

Via tattooyourvaio.nl kan iedereen bieden op deze laptops. De startprijs is 700 euro per getatoeëerde VAIO.

Consumenten die een VAIO kopen tussen 1 juli en 19 september 2010 kunnen gratis een laptopskin bestellen. Dat kan een skin van Henk Schiffmacher zijn of een eigen ontwerp. Binnen vijf werkdagen wordt de skin thuisbezorgd.

Makers van een eigen ontwerp maken bovendien kans op mooie Sony prijzen. De eerste duizend aanmelders ontvangen een gratis skin, ongeacht of zij eigenaar zijn van een Sony VAIO laptop of niet. Voor de aanmeldingen die daarna volgen, dient de eigenaar het serienummer van het aangekochte VAIO actiemodel in te vullen.