Sony Ericsson's wereldwijde wedstrijd Battle Fingers is van start gegaan. Vingerdansers van over de hele wereld gaan met elkaar de strijd aan in een online wedstrijd om uit te maken wie het ritme in de vingers heeft en wie geboren is met twee linker handen.

De winnaar mag meedoen in de nieuwe muziekvideo van Tha Breakadelics en is als VIP aanwezig bij de finale van de World B-Boy Championships in London.

De wedstrijd om de beste vingerdanser te vinden is geïnspireerd door de huidige tv-commercials van Sony Ericsson voor de nieuwe XPERIA X10 mini en XPERIA X10 mini pro - de kleine en krachtige versies van de XPERIA X10.

De commercials tonen het beste op het gebied van vingerdansen: een vingerdanseres beweegt al tapdansend, draaiend en glijdend over het touchscreen. Het intuïtieve scherm met een slimme gebruikersinterface maakt bediening met één hand mogelijk. En door de vier aanpasbare hoeken op het beginscherm is direct toegang mogelijk tot favoriete applicaties en functies.

Om kans te maken op deze prijs, kunnen de vingerdansers hun video's waarin ze hun beste moves tonen de komende drie weken uploaden. De video's mogen maximaal een minuut duren. Zelfs ongetrainde vingers kunnen meedoen: er zijn namelijk online vingerdans-tutorials beschikbaar.