AMSTERDAM - Na bedrijven als Apple, HP en Samsung heeft ook LG bekendgemaakt dat zij met een tabletcomputer zullen komen. De tablet zal eind 2010 op de markt verschijnen en maakt gebruik van Android, het besturingssysteem van Google.

De tablet zal draaien op de mobiele versie van het besturingssysteem, Android 2.2 en wordt een van de eerste tablets die hiermee op de markt verschijnt.

Tablets van andere bedrijven, zoals die van Samsung en Cisco, zullen ook worden uitgerust met het besturingssysteem van Google, maar het is nog niet bekend wanneer deze tablets te koop zullen zijn.

De aangekondigde tablet van HP, de Slate, zal draaien op Windows van Microsoft. De ontwikkeling van deze tablet is echter voorlopig gestaakt.

Windows 7

LG bevestigde maandag (Amerikaanse tijd) berichtgeving uit The Wall Street Journal over de vermeende tablet. Het bedrijf maakte tevens bekend dat het ook een tablet zal ontwikkelen die Windows 7 ondersteunt.

LG heeft geen prijzen of technische details bekendgemaakt. Ook is niet bekend in welke landen de tablet als eerst zal worden gelanceerd.

iPad

Momenteel wordt de markt van tabletcomputers nog gedomineerd door de iPad van Apple. Binnen drie maanden verkocht het bedrijf ruim drie miljoen van deze tablets.

Uit onderzoek van Forrester Research bleek vorige maand dat de verkoop van tablets over vijf jaar groter is dan de verkoop van netbooks en desktops. Steve Ballmer, CEO bij Microsoft, stelde eerder die maand juist dat hij verwacht dat PC’s en laptops niet zullen verdwijnen door de komst van de tabletcomputer.

Steve Jobs, CEO bij Apple, is het daar totaal niet mee eens. Hij verwacht dat de tablet de markt tezijnertijd wel zal overnemen. Uit het eerdergenoemd onderzoek kwam naar voren dat er in 2015 naar verwachting 20,5 miljoen tabletcomputers zullen worden verkocht in Amerika.