Samsung lanceerde maandag twee nieuwe laptops, die het voor gebruikers makkelijker moeten maken om gebruik te maken van dlna. Dankzij nieuwe software zou het streamen van mediabestanden simpeler zijn dan voorheen.

De nieuwe Q530 en Q330 zijn uitgerust met Samsungs AllShare-software. Met deze software kan men volgens Samsung in een handomdraai foto’s, video’s en muziekbestanden naar andere Samsung-apparaten streamen. Of dit nou camera’s, televisies of mobiele telefoons zijn, maakt niet uit, aldus Samsung; zolang ze maar ondersteuning hebben voor dlna.
 
De 15,6-inch Q550 en 13,3-inch Q330 zijn allebei uitgerust met een Intel Core i3-processor en een GeForce GT310M-videokaart. Daarmee kunnen ze volgens Samsung HD-video’s vloeiend op hun HD-schermen toveren, maar ook serieuzere pc-games zouden mogelijk moeten zijn.
 
Het duo beschikt beide over het nieuwe Bluetooth 3.0, een hdmi-uitgang en wifi. De Q550 heeft een 500GB harddisk aan boord, terwijl de Q330 het moet doen met 320GB. Beide laptops draaien volgens Samsung tot zeven uur op één batterijlading. Ze liggen vanaf deze week voor 849 euro in de schappen.