Schermfabrikant AOC heeft twee monitoren aangekondigd, die gebruikers een persoonlijk tintje mee kunnen geven.

AOC brengt in augustus twee nieuwe schermen uit met een opvallend design. De monitoren hebben nog het meeste weg van een afgeslankte Wind Top van MSI, maar dan zonder ingebouwde computerhardware. Ze hebben een vergelijkbaar transparant frame, waarvan in dit geval de onderkant een beetje naar voren golft.

Voor dit frame komen verschillende frontjes op de markt, waarmee men de schermen op zijn eigen smaak kan afstemmen, aldus AOC. Daarbij zitten gebruikers niet met een normale monitorvoet, wat volgens de fabrikant zelf zorgt voor een ‘geraffineerde uitstraling’. De balanspoot, die achter het scherm zit en dus niet zichtbaar is vanaf de voorkant, is verstelbaar.

De twee schermen – de e2237Fwh (22 inch) en e2437Fh (24 inch) – hebben beide een Full-HD resolutie. Door het gebruik van een led-achtergrondverlichting belooft AOC een mooie kleurweergave en een hoog (dynamisch) contrast van 20.000.000:1. Een ingebouwde sensor detecteert het omgevingslicht en stelt de lichtsterkte van de monitor daar automatisch op in.

Het nieuwe duo (pdf) wordt uitgerust met aansluitingen voor d-sub, dvi en hdmi. AOC brengt de twee schermen in augustus op de markt. Prijzen zijn nog niet bekend.