Donderdag heeft MSI officieel de Wind-serie U160DX netbook aangekondigd. Deze netbook bezit MSI's exclusieve Turbo Drive Engine (TDE) technologie en de nieuwe Intel Atom-processor N455.

De Wind U160DX is voorzien van MSI's Turbo Drive TDE technologie die de overklok prestaties direct kan verhogen om de hardware mogelijkheden van de netbook te maximaliseren. Deze unieke eigenschap zorgt voor een prestatie-verhoging van de processor.

De U160DX biedt ook ondersteuning voor een upgrade van het DDR3-geheugen tot maximaal 2GB. De Wind U160DX komt met de nieuwste processor van Intel ATOM N455: de single-chip architectuur verbetert de prestaties met 10 procent en verlengt de batterijduur met 15 procent.

De cover en de gebieden aan weerszijden van de touchpad van de MSI Wind U160DX zijn bedekt met MSI's Filrn Print technologie dat beschermt tegen krassen en slijtage. MSI Wind U160DX komt in de kleuren blauw, rood, zwart of zilver.

De Wind U160DX is voorzien van MSI's eigen chiclet toetsenbord met ergonomische toetsen. Het touchpad is 20 procent breder voor eenvoudigere bediening.

De Wind U160DX is uitgerust met een led-backlit scherm en MSI’s exclusieve energiebesparende ECO technologie die helpt de nieuwe generatie Intel Atom-processor N455 ten volle te benutten, terwijl de levensduur van de batterij daadwerkelijk verlengd wordt.

In de ECO-technologie kunt u kiezen uit vijf niveaus van power management: Gaming, Film, Presentatie, Office en Turbo Batterij. Deze flexibiliteit maximaliseert de levensduur van de batterij, waardoor de U160DX een batterijduur biedt tot wel 7 uur.

Net als de andere MSI Wind U-serie netbooks is de U160DX niet alleen licht en zeer mobiel; het heeft ook een energiebesparende 10 inch led-backlit beeldscherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels.