Woensdag heeft MSI officieel de Wind-serie U135DX netbook aangekondigd, met MSI's exclusieve Turbo Drive Engine (TDE) technologie en de nieuwe Intel Atom-processor N455 voor een hoge mobiliteit, betere prestaties en langere batterijduur.

De Wind U135DX is voorzien van MSI's Turbo Drive TDE technologie die de overklok prestaties direct kan verhogen om de hardware mogelijkheden van de netbook te maximaliseren. Deze unieke eigenschap zorgt voor een prestatie-verhoging van de processor.

De U135DX biedt ook ondersteuning voor een upgrade van het DDR3-geheugen tot maximaal 2GB. De Wind U135DX komt met de nieuwste processor van Intel ATOM N455: de single-chip architectuur verbetert de prestaties met 10 procent en verlengt de batterijduur met 15 procent.

De cover van de MSI Wind U135DX is bedekt met MSI's Filrn Print technologie die beschermt tegen krassen en slijtage. MSI Wind U135DX komt in de kleuren blauw, rood, zwart of zilver. De Wind U135DX is voorzien van MSI's eigen chiclet toetsenbord met ergonomische toetsen.

De energiebesparende ECO technologie:
De Wind U135DX is uitgerust met een led-backlit scherm en MSI's exclusieve energiebesparende ECO technologie die helpt de nieuwe generatie Intel Atom-processor N455 ten volle te benutten, terwijl de levensduur van de batterij daadwerkelijk verlengd wordt.

In de ECO-technologie kan er gekozen worden uit vijf niveaus van power management: Garning, Filrn, Presentatie, Office en Turbo Batterij. Deze flexibiliteit maximaliseert de levensduur van de batterij, waardoor de U135DX een batterijduur tot wel 7 uur biedt.

Net als de andere MSI Wind U-serie netbooks is de U135DX niet alleen licht en zeer mobiel; het heeft ook een energiebesparende 10 inch led-backlit scherm met een resolutei van 1024 bij 600 pixels.