Cisco heeft woensdag de Cisco Cius geïntroduceerd. De eerste zakelijke, mobiele collaboration tablet die virtuele desktop-integratie biedt met overal en altijd toegang tot Cisco's collaboration- en communicatietoepassingen, waaronder hd-video.

Cisco Cius is een ultra-draagbaar apparaat dat slechts 520 gram weegt en de productiviteitsvoordelen van Cisco collaboration-toepassingen uitbreidt naar een veilig, mobiel platform.

Naast de volledige interoperabiliteit met Telepresence, biedt de Cisco Cius hd-video streaming en realtime video, multi-party conferencing, e-mail, messaging, surfen en de mogelijkheid om content te produceren, bewerken en delen die lokaal is opgeslagen.

Het apparaat heeft een touchscreen en een 720p hd-camera aan de voorkant. De tablet heeft daarnaast een 5 megapixel camera aan de achterzijde voor het maken van foto's en opnemen van video.

In het derde kwartaal van 2010 start Cisco met enkele tests bij klanten. Naar verwachting is het apparaat vanaf het eerste kwartaal in 2011 beschikbaar.