Lenovo heeft woensdag aangekondigd dat ze haar productlijn van consumenten-laptops en nettop-pc’s heeft uitgebreid met nieuwe modellen en technologieën. Deze nieuwe Lenovo IdeaPads bieden slimme functies en zijn speciaal aangepast voor de nieuwe generatie gebruiker, waarvoor tijd en veiligheid erg belangrijk is.

De nieuwe modellen van Lenovo zijn de IdeaPad Z560, de IdeaPad U160 en de IdeaPad S10-3s. De Lenovo IdeaPad laptops zijn speciaal ontworpen voor mensen die veel onderweg zijn. Zo beschikken de IdeaPads S10-3s, Z560 en U160 over OneKey en DirectShare.

OneKey is een unieke functie met meerdere opties om data eenvoudig te backuppen en te herstellen. DirectShare is een technologie die het mogelijk maakt om snel en eenvoudig bestanden te delen tussen twee computers zonder internetverbinding.

De IdeaPad U160 en IdeaPad S10-3s bevatten tevens het Lenovo Active Protection System, dit is een systeem dat gegevens beschermt tegen plotselinge schokken. Daarnaast hebben alle IdeaPads VeriFace, een intelligente gezichtsherkenningstechnologie waarmee de gebruiker kan inloggen.

De Lenovo IdeaPad S10-3s kost 380 euro. De Lenovo IdeaPad U160 kost 550 euro. En de Lenovo IdeaPad Z560 gaat weg voor 700 euro.