De nieuwe dot a en de nieuwe dot u zijn ontworpen voor gebruikers die willen genieten van mobiel hd-entertainment en die overal in verbinding willen blijven met hun favoriete sociale netwerken.

De dot a en dot u hebben een beeldscherm van 11,6-inch. Met ongeveer de dikte van een muntstuk zijn de dot a en de dot u kleiner dan een tijdschrift, dunner dan 2,5 centimeter en heel licht van gewicht waardoor het apparaat zeer draagbaar en mobiel op te bergen is.

Druk op de Packard Bell Social Networks-toets en krijg eenvoudig toegang tot de populaire netwerksites, inclusief Facebook, YouTube en Flickr, via de sidebar aan de rechterkant van het scherm. Zonder een internetbrowser te openen en direct vanaf het bureaublad kunnen gebruikers commentaar posten, games spelen, hun profiel bijwerken, foto's en video's weergeven of delen en het sociale leven online beheren.

De dot a en dot u hebben ook een ingebouwde 1,3-megapixel webcam en microfoon om overal en in hd face-to-face chats met vrienden en familie mogelijk te maken.

Dot a is voorzien van de nieuwste AMD-technologie voor ultradunne notebooks met een hele reeks AMD-processors in combinatie met ATI Mobility RadeonT HD 4225-graphics. Dot u bevat de nieuwste Intel CoreT-mobiele processors in combinatie met Intel HD-graphics. De Li-ionbatterij met zes cellen is goed voor maximaal acht uur gebruik van de notebook.

Deze netbooks ondersteunen audio- en videotransmissie dankzij de hdmi-poort en maken het mogelijk om te genieten van hd-beeld op een uitgebreide reeks randapparaten.

De dot a en dot u van Packard Bell zijn perfect voor complete foto- en videobewerking en het opslaan en delen van bestanden. De netbooks beschikken ondere andere over een harde schijf van maximaal 640 GB, een multi-in-één-geheugenkaartlezer en de volledige versie van Adobe Photoshop Elements 7.