AMSTERDAM - Apple blijft bij zijn standpunt dat ontvangstproblemen van de nieuwe iPhone 4 normaal zijn. Uit uitgelekte documenten blijkt dat het bedrijf medewerkers instrueert om daarvoor geen telefoons ter reparatie aan te nemen.

Bij het nieuwste model van de iPhone is de antenne geïntegreerd in de metalen rand van het toestel. Al snel bleek dat de telefoon kan kampen met ontvangstproblemen als de eigenaar zijn iPhone linksonder aan de zijkant vasthoudt (video).

Apple liet eerder deze maand in een reactie al weten dat niet als een probleem te beschouwen. Volgens het bedrijf heeft de manier waarop een mobiele telefoon wordt vastgehouden, vaak invloed op de ontvangst. Apple adviseert gebruikers om de linkeronderzijde van de iPhone niet aan te raken bij het gebruik.

Bumper

In een uitgelekt document met instructies aan medewerkers van Apple Stores, de eigen winkels van het bedrijf, wordt dat advies herhaald. "Voer geen garantieservice uit", citeert Boy Genius Report uit het documentje.

Daarin wordt opgemerkt dat een rubberen 'bumper' de ontvangstproblemen mogelijk verhelpt, maar dat medewerkers zulke bumpers niet gratis mogen uitdelen aan klagende klanten.