Men kon er op wachten: de eerste gouden iPhone 4. Lang heeft het echter niet geduurd. Stuart Hughes, goudhaantje-de-voorste, heeft Apples nieuwste nu al in het goud gestoken.

Afgelopen vrijdag startte de verkoop van Apples nieuwe smartphone in de VS. Afgezien van wat gesteggel met de vernieuwde antenne, blijkt de iPhone 4 een gouden greep voor de elektronicabouwer uit Cupertino. De Britse goudsmid Stuart Hughes is er als de kippen bij om daar een letterlijke invulling aan te geven.

Hughes introduceert niet één, maar direct zes verschillende uitvoeringen. Bij de ene helft is alleen de rand verguld, bij de andere ook de hele achterkant. Daarbij is er keuze uit 24-karaats goud, 20-karaats witgoud en 18-karaats rozegoud. In alle gevallen gaat het om het zwarte 32GB-model. De smartphone is simlockvrij gemaakt voor gebruik met iedere willekeurige provider wereldwijd.

Voor Hughes’ doen blijven de prijzen nog binnen de perken, maar goedkoop is uiteraard nog steeds anders. De iPhone 4 met gouden rand moet zo’n 1965 euro opbrengen, terwijl de versie met gouden rand en achterkant voor pakweg 2700 euro van eigenaar verwisselt.