De Packard Bell EasyNote Butterfly s is de dunste en lichtste Packard Bell-laptop ooit. De laptop is slechts 19 millimeter dun en weegt slechts 1,75 kg. Door de combinatie van geavanceerd energiebeheer en de sociale netwerktoepassing Packard Bell Social Networks kunnen gebruikers overal en zolang als zij willen in contact blijven met hun vrienden.

Het coole, ijsblauwe touchpad geeft een visuele puls, waardoor klikken en navigeren plezieriger wordt. Het touchpad licht op als het wordt ingeschakeld en gaat automatisch uit.

Met de vernieuwde multitouch-functionaliteit kunnen gebruikers eenvoudig navigeren; foto's en illustraties bewerken, instinctief in- en uitzoomen en door foto's, websites en documenten scrollen met slechts twee vingers. De metaalachtige toetsen passen bij de aluminiumklep en geven een soepel gevoel bij het typen.

Alle sociale netwerken onder één toets

Via de Packard Bell Butterfly s-notebooks krijgen gebruikers met één klik toegang tot het sociale netwerk naar keus dankzij de vernieuwende toepassing Packard Bell Social Networks. Druk op de Packard Bell Social Networks-toets en er verschijnt een sidebar aan de rechterkant van het scherm.

Facebook, YouTube en Flickr staan er al op, zodat een gebruiker onmiddellijk opmerkingen kan posten, spelletjes kan spelen, profielen kan bijwerken, foto's en video's kan weergeven en delen. Via een ingebouwde webcam en microfoon kunnen gebruikers overal face-to-face chatten met vrienden en familie.

Minder lang wachten

Met de handige bedieningstoetsen kunnen gebruikers hun favoriete nummers of video's afspelen, stoppen of naar de vorige of volgende track gaan. Ook kan een programmeerbare toets gekoppeld worden aan de toepassing die het meest gebruikt wordt, zoals bijvoorbeeld de volledige versie van Adobe Photoshop Elements 8.

De EasyNote Butterfly s verbruikt aanzienlijk minder energie dan een standaard laptop. Wanneer hij helemaal opgeladen is gaat hij zo'n negen uur mee. Deze laptop combineert een led-beeldscherm, een CPU met een ultralage spanning van Intel en geavanceerde NVIDIA GeForce-graphics met OptimusT-change-technologie.

Het beeldscherm heeft een hoogte-breedteverhouding van 16:9 en is 13,3 inch groot. Het Packard Bell Diamond View lcd-scherm geeft scherpere en levendigere beelden in een ontwerp dat nog dunner is, terwijl het Dolby Home Theater geluiden versterkt. De Packard Bell EasyNote Butterfly s-notebooks liggen vanaf half juni 2010 in Europese winkels.