Samsung heeft maandag met de N230 het dunste en lichtste netbook dat op dit moment verkrijgbaar is geïntroduceerd. De N230 weegt slechts 1 kilo en is 23,2 millimeter dun. Daarnaast start het netbook door de toepassing van Samsung’s Fast Start binnen drie seconden op.

De N230 gaat uiterst efficiënt met energie om; hij is voorzien van Samsung’s innovatieve reflectiewerende led-beeldscherm, geoptimaliseerde processorkracht en Samsung’s Enhanced Battery Life (EBL) oplossingen. Met de standaardbatterij kan tot 7 uur gewerkt worden. Met de als optie verkrijgbare long-life batterij kan dit worden uitgebreid tot bijna 14 uur.

De N230 is uitgerust met geavanceerde communicatietechnologieën, zoals Bluetooth 3.0 High Speed en 802.11bgn wireless LAN. Samen zorgen zij overal en altijd voor high-speed toegang tot internet en andere gegevens.

Gebruikers kunnen met de N230 ook films en foto’s bekijken. Het netbook heeft een groot 10,1 inch ontspiegeld led-beeldscherm. Zo kunnen gebruikers onderweg altijd zonder reflectie van hun films en foto’s genieten.

Op de N230 is Samsung’s All-Share software geïnstalleerd. Hierdoor is het delen van digitale content met andere Samsung devices, zoals camera’s en mobiele telefoons die DLNA (Digital Living Network Alliance) gecertificeerd zijn, erg eenvoudig.

Deze technologie zorgt voor probleemloos streamen van hd-content van een netbook naar een televisie of het delen van video’s en foto’s via de telefoon, zonder kabels. De N230 van Samsung is in Nederland vanaf 5 juli beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 400 euro.