Packard Bell komt met een nieuwe mediaspeler, waarmee films, foto’s en muziek direct op de tv zijn af te spelen. De Studio HD Edition is Full-HD en heeft een ingebouwde harddisk, maar valt vooral op door de meegeleverde wifi-dongle.

De Studio HD Edition is in een fraaie vorm gegoten, waarbij vooral het afgevlakte, lichtgevende hoekje bovenaan opvalt. Het apparaat beschikt over een hdmi-uitgang, waarmee het Full-HD-video’s naar de tv stuurt. Ook heeft de mediaspeler verschillende aansluitingen voor geluid, waaronder een optisch-digitale surrounduitgang.

Het apparaatje is standaard voorzien van een harddisk. Er is keuze uit verschillende formaten, variërend van 500GB tot 2TB. Naast foto’s, films en muziek van de eigen harddisk, speelt de Studio HD Edition ook media af die vanaf een computer naar de mediaspeler worden gestreamd. Dankzij een meegeleverde draadloos-n stick hoeft men daarvoor geen lankabels naar de speler te trekken.

Via het netwerk biedt de Studio HD Edition tevens toegang tot online diensten als Flickr, Yahoo en Picasa. Naast een dongle worden ook een kleine afstandsbediening en audio/videokabels (waaronder een hdmi-kabel) meegeleverd. Packard Bell legt de nieuwe mediaspeler nog deze maand in de winkelrekken. Prijzen zijn nog niet bekend.