AMSTERDAM – Vodafone gaat de iPhone 4 leveren aan klanten in Nederland, maar dan wel pas in de herfst van 2010 en niet al in juli zoals eigenlijk de bedoeling was.

Dat meldt iPhoneclub.nl.

Vrijdag werd bekendgemaakt dat de levering van voorbestellingen van de iPhone 4 in Amerika twaalf dagen later geleverd worden dan gepland. Apple bevestigde toen tegenover NU.nl nog dat de lancering van de nieuwe iPhone in Nederland niet verplaatst zou worden.

Volgens de iPhoneclub is dit dus echter wel het geval. Verschillende bronnen binnen Vodafone hebben tegenover de website bevestigd dat het telecombedrijf de Iphone 4 gaat verkopen.

Oktober

Eén van de bronnen bij Vodafone verwacht het nieuwe toestel pas in oktober. Vodafone is namelijk pas eind derde kwartaal of begin vierde kwartaal officieel partner van Apple. Deze informatie is bij verschillende medewerkers bekend. Vodafone wilde de geruchten niet bevestigen.

Eerder deze week werd bekend dat Apple op de eerste dag al ruim 600.000 voorbestellingen voor het toestel had ontvangen. Ook bij de lancering van de iPad werd Apple verrast door een onverwacht grote belangstelling. De vertraagde levering in Amerika resulteerde toen in het uitstellen van de lancering in andere landen.

De nieuwe iPhone is vanaf 24 juni ook in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Japan verkrijgbaar. In juli zouden naast Nederland nog zeventien landen volgen.